Fred Streefland

Director Cyber Security & Privacy (EMEA) Hikvision

Met meer dan 28 jaar ervaring binnen Security & Intelligence werkt Fred momenteel als Director Cybersecurity EMEA voor Hikvision. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de cyberbeveiliging van producten / oplossingen van Hikvision en is hij verantwoordelijk voor de cybersecurity van de zakelijke IT-infrastructuur van Hikvision EMEA. Daarnaast is hij ook de thought leader / adviseur op het gebied van cyberbeveiliging en privacyonderwerpen zoals de AVG, zowel intern als extern.

De carrière van Fred begon bij de Koninklijke Militaire Academie in Breda en na zijn afstuderen in 1992 werd hij Security & Intelligence officier bij de Koninklijke Luchtmacht (KLu). In 2008, nadat hij ontslag had genomen als luitenant-kolonel en adviseur van de militaire inlichtingendienst van de secretaris-generaal van de NAVO, verhuisde hij naar de commerciële wereld. Hij begon bij IBM als vertegenwoordiger / consultant in het cybersecurity-domein en richtte een gespecialiseerd cyberteam op binnen de Software Group. Na enkele jaren verhuisde hij naar Accenture en werkte hij als senior manager op het gebied van smart grid cybersecurity. Hierna werd hij een van de oprichters van het startende bedrijf ENCS (European Network for Cyber ​​Security), waar hij een Red Team / Blue Team-cursus voor Industrial Control Systems (ICS / SCADA) ontwikkelde. Hierna stapte Fred over naar Exact Software in de rol van CISO en in 2015 werd hij de corporate CISO van LeaseWeb, een Nederlands hostingbedrijf met een wereldwijde voetafdruk. In deze rol ontwikkelde en implementeerde hij een succesvolle methode voor CISO’s om een ​​organisatie holistisch te beveiligen. In 2017 werd hij aangenomen door Palo Alto Networks, ‘s werelds grootste leverancier van cyberbeveiliging, en was hij Chief Security Officer (CSO) voor Noord- en Oost-Europa. In deze rol was hij adviseur van verschillende multinationale klanten van Palo Alto Networks.

Fred is cybersecurity-woordvoerder en hij wordt regelmatig gevraagd voor nationale radio (BNR) of wordt door parlementsleden gebruikt voor advies over cyberveiligheidskwesties. Hij heeft een Executive Master of Security & Defence (EMSD) en een bachelordiploma van de Hogeschool van Amsterdam.