Fred Streefland

Director Cybersecurity bij Hikvision

Fred Streefland is Director of Cybersecurity, EMEA bij Hikvision. Met meer dan 28 jaar ervaring op het gebied van security & intelligence is bij bij Hikvision verantwoordelijk voor de cybersecurity van de Hikvision-producten, de corporate IT-infrastructuur en fysieke beveiliging van Hikvision EMEA. Daarnaast is hij ook de Functionaris Gegevensbescherming (DPO) voor Hikvision Netherlands BV.

Fred begon zijn carrière in 1988 bij de Koninklijke Militaire Academie in Nederland als intelligence & security officer bij de Koninklijke Luchtmacht (KL). In 2008, nadat hij ontslag had genomen als luitenant-kolonel en als militaire inlichtingenadviseur van de secretaris-generaal van de NAVO, verhuisde hij naar de commerciële wereld. Hij begon bij IBM en ontving zijn cybersecurity-training in Israël. Na enkele jaren bij IBM stapte hij over naar Accenture als senior manager cybersecurity, gespecialiseerd in OT-beveiliging. Daarna sloot hij zich aan bij het European Network for Cyber ​​Security (ENCS) waar hij verantwoordelijk werd voor de Red Team / Blue Team-training op ICS / SCADA-systemen. Hierna begon hij als CISO bij Exact Software, gevolgd door een wereldwijde CISO-rol bij LeaseWeb, een Nederlands hostingbedrijf met een wereldwijde footprint. In 2017 verhuisde Fred naar Palo Alto Networks en werd hij Chief Security Officer (CSO) voor Noord- en Oost-Europa, van waaruit hij in 2020 de overstap maakte naar zijn huidige rol binnen Hikvision.

Fred is woordvoerder cybersecurity en wordt regelmatig gevraagd voor de landelijke radio (BNR). Hij heeft een Executive Master of Security & Defense (EMSD) en een bachelordiploma van de Hogeschool van Amsterdam.